tirsdag 23. februar 2010

Lavkarbo Knekkebrød

 

For å lage desse nydelege (men veldig enkle) knekkebrøda treng du


Ingrediensar

200 g Solsikkekjerner  
1 dl Linfrø
1 dl Sesamfrø
2,25 dl Kruskakli / Hvetekli
2 ss Fiberhusk
1 ts Salt
Litt søtt (eg brukte Splenda)
5 dl Vatn

Utstyr

1 Bakebolle
1 Slikkepott
1 Pizzahjul
2 Steikeplater med bakepapir
1 Steikeovn med eller uten varmluft

Sett ovnen på 160 grader.
Bland saman solsikkekjerner, linfrø, 
sesamfrø, kruskakli, salt og Splenda i ein bolle.

 

Ha i 5 desiliter vatn og bland godt.


 Legg bakepapir på to steikeplater
og smør deigen utover platene. 1/2 - 1 cm tjukt lag.
Mine vart litt for tjukke, så prøv å få det så tynt som mulig.


Rut opp knekkebrød med pizzahjul.
Røra skal holde til 32 stk,
som gjev 1,5 karbohydrat per knekkebrød!

Sett dei deretter i ovnen og steik dei i 1 time og 10 minutt.
I varmluftsovn kan du steike to brett om gongen,
la platene bytte plass to gongar undervegs, og snu dei med forsida inn.
I vanlig steikeovn steiker du berre eitt brett om gongen.


Knekkebrøda serverast med godt pålegg,
dei e nesten litt for gode med brunost på!
For å holde dei sprø bør dei oppbevarast i tett (og låsbar?:) boks,
så no har eg tatt fram julekakeboksen min igjen. ;)

14 kommentarer:

  1. Oioi! Dette så knaskende godt ut :D Jeg vil prøve å lage sånne til helgen!

    SvarSlett
  2. Noe lignende dette lager mamman min - og de er jo KNALLGODE! skikkelig snacks, i tillegg til å være sunt! Jeg skal prøve meg på de en dag jeg også! :)

    SvarSlett
  3. Ja, det må dåkke :) No blei eg jammen meg svolten igjen. *hente knekkebrød i julekakeboksen* ;)

    SvarSlett
  4. Nam, disse må vel prøves! :) flott at du legger ut oppskrift

    SvarSlett
  5. SV: Ja, så absolutt!

    Skal definitivt prøve ut knekkebrødene dine!:-)

    SvarSlett
  6. Mmmm... De har jeg og laga en gang. Kjempegode

    SvarSlett
  7. oi! De så gode ut! Er inne i en bakeperiode, så hvorfor ikke lage knekkebrød også? Er det bare meg eller er det veldig mange som har begynt med det nå for tiden?
    Beklager for at jeg ikke har takket for komplementet om kortene jeg laget før nå, men jeg er ikke så veldig aktiv på bloggefronten for tiden, så det har falt litt bort;) Tusen takk i hvert fall!

    SvarSlett
  8. Heimelaga knekkis er så godt! Trur det er ein farsott som går btw. "Alle" lagar det jo. Eg må kanskje prøve meg eg og då? :)

    SvarSlett
  9. Kjempeenkelt og veldig godt :) Ein liten ting berre; Dei hang seg grueligt fast i bakepapiret. Er det betre å ikkje bruke bakepapir då? Måtte skrape det av m kniv :'(

    SvarSlett
  10. Lagde disse idag - supergode.
    tips er sånne gjenbrukbare bakepapir du får kjøpt feks på claes ohlsson - da datt de bare av ved et lite dytt...

    SvarSlett
  11. Hva er Fiberhusk??

    SvarSlett
  12. Spennende oppskrift. Prøver meg på knekkebrød for 1 gang i dag jeg.
    Men jeg hadde ikke fiberhusk, og måtte lage de idag =) så da ble det uten. Går nok like bra. Og har ingen søtt i. Nå står brett nr 2 i ovnen. Men jeg fant ut av. at når de er ferdig stekte, og tar de av, er de bittelitt mykere under enn på fremsiden, så jeg tok å snudde dem. la dem på et brett da uten papir, og etterstekte 30 min =) ypperlig=)

    Hjertelig takk for knall oppskrift

    Hilsen Ina Merethe

    SvarSlett
  13. Knallgode. Begynte selv nettopp på lavkarbo, og syns disse er perfekte både til frokost og kvelds:) Takk for god oppskrift!

    SvarSlett
  14. Nå skal disse inn i ovnen for første gang her i huset.... Spennende!

    SvarSlett

 
Blogglisten