tirsdag 9. mars 2010

Bakermester Harepus

Med cappucino i favorittkoppen (at the moment) og PC-ladderen endelig på plass, er eg tilbake i bloggverden. Får nesten litt abstinensa av å vere uten datamaskin, men hadde nok godt av eit par dagar uten, kan bli mange nok timar framfor skjermen som student..

(lova å ikkje vise koppen i kvart einaste innlegg altså...)

Den siste veka har eg hatt litt bakekick. Då eg var heime vart det laga haugevis av muffins og knekkebrød, fredag vart det focaccia og lørdag baka eg fine rundstykker, knallgode! :)


Sidan eg ikkje kan ete kveitemjøl går det for det meste i speltmjøl. Etter at eg fekk boka Bak med spelt til jul (superfin bok med mange gode oppskrifter forresten) har speltbaksten gått leikande lett, og då er det kjekt å bake. Og ka er vel bedre enn fersk gjærbakst? 

5 kommentarer:

 1. Flink du :) Og rundstykkene så gode ut. Fikk nesten lyst til å bake selv, men det blir ikke så artig å bake når jeg ikke kan bruke melkeprodukter i det jeg baker. Syns ikke vann gjør samme nytten, liksom..

  SvarSlett
 2. Kjedelig å vere allergisk eller intolerant. Det er kun 1 dl melk i den oppskrifta, så trur ikkje det blir så stor forskjell om du byttar det ut med vatn. Men kan du bruke soyamelk kanskje? :)

  SvarSlett
 3. Namnam, deilig med hjemmebakst :) de rundstykkene så kjempe gode ut.. Det smaker godt med spelt syns jeg, og så er det litt sunnere. Flott at det finnes et alternativ for dere som ikke tåler hvetemel. Legg gjerne ut oppskrift på rundstykkene, fikk lyst til å prøve de selv

  SvarSlett
 4. hehe, hvor mye kosten egentlig den koppen da? synes de er så fine jeg..

  SvarSlett
 5. Ååå, får så himla lyst til å bake når jeg ser utallige fine bilder på bloggene rundtom :) Spørs nok om ikke bakebolla kommer frem en av de nærmeste dagene. Hihi. Skikkelig fysen på sjokkisboller, men rundstykker er jo i en noe sunnere sjanger.

  Greengatekoppene er superfine å se på, men funker ikke som kaffekopp for en pinglefant som meg sjæl. Må gjerne la kaffen stå og kjøle seg ned i femten minutter før jeg tør ta fatt på den. Hoho. Også jeg som innbiller meg at jeg har høy smerteterskel, a, gitt ;)

  SvarSlett

 
Blogglisten