fredag 28. mai 2010

Reker og Aïoli

Hadde kooooselig jentekveld i går, og gløymte som vanlig å ta bilder. Typisk meg.
Men vi åt iallefall reker med speltloff, aïoli (sjølvlaga!), sitron, salatblad, majones og alt godt som høyrer med. Nydelig - om eg skal få lov til å seie det sjølv. ;)

Eg har aldri laga Aïoli før, og var egentlig gaaaanske skeptisk når eg såg oppskrifta. Korleis kan kun egg og olje bli majones? Ulogisk i mine auger, men det gjekk faktisk overraskande bra og den vart veldig god. ;)


Aïoli (eller kvitløksmajones)

2 eggeplommer
4 kvitløksfedd
Havsalt
4 dl solsikkeolje
Sitron
.
Hakk opp kvitløksfedd, og mos dei ilag med eggeplommane til ei fin masse. Hell over i ein glassbolle med nokre dråpar kaldt vatn i, og spe sakte med olje mens du vispar heile tida. Eg brukte nok ikkje 4 dl olje, men hadde i olje til eg syns det var ei passelig blanding. Ha i safta av ein halv sitron som avslutning. Enjoy! ;)

8 kommentarer:

  1. Å den må jeg prøve,takk for tipse....

    SV: Takk for kommenatren på min blogg.. Ja,det er litt av en samling..Og flere skal det bli..hehe

    Klem..

    SvarSlett
  2. Nam.. Jeg elsker aioli :)

    SV: Ja Greys vinner i mine øyne også. Helt klart en favoritt! Gleder meg til det starter opp igjen :D

    SvarSlett
  3. oioi, hjemmelaget aioli er for vidregående på kjøkkenet i mine øyne! ;)

    Elsker aioli! Men har faktisk aldri prøvd det med reker, der pleier vi bare bruke vanlig majones! Men det hørtes jo godt ut!

    Reker er kosemat! :) (og litt slitsomt..);)

    SvarSlett
  4. Så deilig då :) Reker med avocado på bruschetta er òg veeeldig godt :)

    SvarSlett
  5. Åh, det gjekk akkurat opp for meg at det er REKETID!!! Tenk å gløyme det! Flinkis du då, eg har prøvd meg på å lage majones før, uten suksess, men må kanskje prøve meg ein gong til då?
    Btw: Veit ikkje om det bli raud løpar (men det skulle vi helst hatt) men cocktails blir det GARANTERT! :)

    SvarSlett
  6. Bildene får komme neste gang hehe;) Åå visste ikke at det passet sammen med reker! Og så er det så godt da. Veldig lyst på reker i nærmeste fremtid, så takk for tipset=) Liker ikke vanlig dressing og majones

    SvarSlett
  7. Takk söta! Ja det ser lovande ut.

    Åh vad gott med reker og aioli. Har heller aldrig testat egen aioli men det verkar ju inte så svårt :)

    ha en fin lördag!!

    SvarSlett
  8. Flott med oppskrifter, Henriette! jeg lagrer og lar meg inspirere :)

    SvarSlett

 
Blogglisten