mandag 5. april 2010

Toll / Moms - oppklaring :)

Har fått nåken spørsmål angåande toll og moms på bestillingar frå Feelunique, og utlandet generelt. Her kjem ei lita oppklaring! ;)

Dersom prisen på varen din er under 200 kroner, treng du ikkje vere redd for tilleggskostnadar, varen blir då ikkje momsbelagt.

Etter som Feelunique ikkje har fraktkostnadar på varene sine er ikkje dette et tema her, men generelt sett skal ikkje fraktprisen reknast med. Det vil seie at dersom du kjøper ei vare til 199 kroner og frakta er 51 kroner, får varen en totalpris på 250 kroner totalt. Det er berre varens verdi det skal bereknast moms på. I dette tilfellet blir varen moms- og tollfri. 


For varer over 200 kroner må du betale moms, den ligg på 25% og blir berekna av totalsummen av varens verdi og frakt. Om varene du har bestilt overstiger 200 kroner, reknar du ut totalsummen (vare + frakt) og ganger dette med 1,25, og får då summen du må betale.

Det er òg toll på ein del varer, men dei reglane er litt for kompliserte til å sette seg inn i.

Meir forvirra no? :) DinSide sin toll og moms-kalkulator er veldig fin, enkel å bruke og gir deg svaret med en gang.
I tillegg er faktisk Feelunique så hyggelige at dei tilbakebetaler momsen, det kan du lese meir om hos Hilde Christina. Eg har benytta meg av dette fleire gonger, og pengane er på konto eit par dagar etter at kvittering er sendt på e-post. Fantastisk!

12 kommentarer:

 1. oi, så genialt at de tilbakebetaler momsen da! :) det kaller jeg service..

  SvarSlett
 2. I know :) Veldig godt tiltak for å få folk til å bestille meir fra sida deira, det lika eg :)

  SvarSlett
 3. Så smart jeg leste denne! Jeg har planer om å kjøpe derifra neste uke når jeg får penger på konto.. Smart!

  SvarSlett
 4. Så bra :) Eg bruka ganske masse penga på den sida eg òg, men trøsta meg med at det ville vore masse dyrare å kjøpe det i butikk i Norge :)

  SvarSlett
 5. Dette var faktisk litt oppklarende, ja - jeg visste ikke det om at frakten ikke skal regnes med i beløpet. :D

  SvarSlett
 6. Fint at det kan vere litt til hjelp! :)

  SvarSlett
 7. Er ikkje så ofte innom interiørbloggen min, men du finn altså adressa på Facebooksida mi. :) Om du skulle "miste" den igjen! :D

  Håpar du har hatt ei fin påske!!

  SvarSlett
 8. Det var der eg plutselig fann den igjen ;) Men takk :))

  SvarSlett
 9. Genialt! takk for oppklaringen, hvis jeg ikke får hårprodukter til bursdagen min så skal jeg absolutt handle her neste gang :))

  SvarSlett
 10. Jeg stusset på samme veldig lenge til jeg gikk inn på toll.no og leste litt nøye og fant ut samme som deg ;) Ikke alltid like lett å forstå seg på de greiene!

  SvarSlett
 11. Jeg spurte jo om akkurat dette i et nyere innlegg, men nå fikk jeg jo svar! Takket være deg så er det shampoo til både meg og kjærsten på vei fra feelunique!

  Ha en fin uke :)

  SvarSlett

 
Blogglisten